Cargando

Effect of fermentation time and drying temperature on volatile compounds in cocoa

  • 09 noviembre 2021
  • Por J. Rodriguez-Campos

The cocoa bean (Theobroma cacao L.) is one of main crops grown
in the southwest of Mexico and this has been cultivated since prehispanic
times. In 2010, a total of 61,344 ha were cultivated, producing
27,174 dry tons of cocoa beans (SIAP/SAGARPA, 2011).
The States of Tabasco, Chiapas, Guerrero and Oaxaca are the main
producers in Mexico, where cocoa processing is still carried out in
the traditional way, from harvest and fermentation to drying

 

Ver Publicación

Notas
Anteriores

Biotaller participa en el Festival Papirolas 2021

09 noviembre 2021

Por quinto año consecutivo, el CIATEJ participó en el Festival Papirolas, el cual se l...

Leer más

Diálogo de saberes: miel del sureste de México

01 noviembre 2021

El 28 de octubre de 2021 se llevó a cabo el evento “Diálogo de saberes sobre la...

Leer más

CIATEJ y SAPAZA en el Día Interamericano del Agua

29 octubre 2021

Los días 28 y 29 de octubre, se llevaron a cabo una sería de conferencia en el marco d...

Leer más
TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. CIATEJ © 2024