Boletín CIATEJ (Noviembre 2021)
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30 noviembre 2021
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Por CIATEJ
Centros de Investigación de Jalisco
El estado de Jalisco se ubica en el occidente del país. Cuando se habla de Jalisco, se habla...
Leer másLACTOWEB
La página web grupolacteos.mx (ó como le decimos de cariño, lactoweb) surg...
Leer másCocoa bean turning as a method for redirecting the aroma compound profile in artisanal cocoa fermentation
The cocoa aroma potential is one of the most important qualitative attributes that determine the ec...
Leer másAnalysis of volatile compounds of five varieties of Maya cocoa during fermentation and drying processes by Venn diagram and PCA
Fermented cocoa beans can be described as a complex matrix that integrates the chemical history of b...
Leer másAntioxidant activity of hydrolysates and peptide fractions of glutelin from cocoa (Theobroma cacao L.) seed
Glutelin fraction from cocoa almond was hydrolyzed with alcalase for the production of hydrolysates....
Leer másEffect of fermentation time and drying temperature on volatile compounds in cocoa
The cocoa bean (Theobroma cacao L.) is one of main crops grown in the southwest of Mexico and this...
Leer másDynamics of volatile and non-volatile compounds in cocoa (Theobroma cacao L.) during fermentation and drying processes using principal components analysis
Different volatile and non-volatile compounds produced during the fermentation-drying process are co...
Leer másAntitumor activity against murine lymphoma L5178Y model of proteins from cacao (Theobroma cacao L.) seeds in relation with in vitro antioxidant activity
Recently, proteins and peptides have become an added value to foodstuffs due to new knowledge about...
Leer másCocoa (Theobroma cacao L.) Seed-Derived Peptides Reduce Blood Pressure by Interacting with the Catalytic Site of the Angiotensin-Converting Enzyme
This study aimed at determining the effect of cocoa proteins (CP) on the blood pressure, using in s...
Leer másCocoa (Theobroma cacao L.) Seed Proteins’ Anti-Obesity Potential through Lipase Inhibition Using In Silico, In Vitro and In Vivo Models
The aim of this study was to determine the pancreatic lipase (PL) inhibitory eect of cocoa protein...
Leer másAnti-obesity effect of cocoa proteins (Theobroma cacao L.) variety “Criollo” and the expression of genes related to the dysfunction
The objective of this work was to evaluate if Cocoa Proteins (CP) from the cocoa-bean were able to r...
Leer másCocoa Nanoparticles to Improve the Physicochemical and Functional Properties of Whey Protein-Based Films to Extend the Shelf Life of Muffins
A novel nanocomposite whey protein-based film with nanoemulsified cocoa liquor (CL) was prepared us...
Leer másThermal properties and volatile compounds profile of commercial darkchocolates from different genotypes of cocoa beans
There is a growing interest in the identification of chemometric markers that allow the distinction...
Leer másMicroencapsulation of cocoa liquor nanoemulsion with whey protein using spray drying to protection of volatile compounds and antioxidant capacity
The consumption of cocoa products, contributes to human nutrition and health benefits attributed to...
Leer másIdentification of predominant yeasts associated with artisan Mexican cocoa fermentations using culture-dependent and culture-independent approaches
The process of cocoa fermentation is a very important step for the generation or aromatic compounds...
Leer másBiotaller participa en el Festival Papirolas 2021
Por quinto año consecutivo, el CIATEJ participó en el Festival Papirolas, el cual se l...
Leer másDiálogo de saberes: miel del sureste de México
El 28 de octubre de 2021 se llevó a cabo el evento “Diálogo de saberes sobre la...
Leer másConoce más de CIATEJ
Posgrados CIATEJ
Se acerca la fecha de cierre para la convocatoria de los programas de maestría y doctorado en Ciencias en Innovación Biotecnológica. ¡No te quedes fuera!
Leer másUSAM
La Unidad de Servicios Analíticos y Metrológicos (USAM) del CIATEJ tiene como funciones brindar servicios al sector agroalimentario de la región así como diseñar servicios integrales especializados para elevar la competitividad de la industria agroalimentaria regio...
Leer másLACTOWEB
Nuestros investigadores de la línea de Investigación de Tecnología Alimentaria han desarrollado para ti una serie de cursos para que te capacites sobre la industria láctea.
Leer másTecnologías disponibles
<p>Conoce las tecnologías disponibles que el CIATEJ tiene en cada una de sus líneas de investigación</p>
Leer más
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